Momenteel is deze bestemming veelal uitbetaling als dividend of de inkoop van eigen aandelen - beide bedoeld om de waarde voor aandeelhouders te verhogen.

In bijgaand rapport analyseert Goldman Sachs Asset Management (GSAM) of dat wel de meest profijtelijke strategie is en of andere strategieën niet meer opleveren - óók voor aandeelhouders.

Het rapport gaat uit van de situatie in de VS, maar dit onderwerp is veelbesproken in de gehele verzekeringswereld en de conclusies gelden in grote lijnen ook buiten de VS.

De conclusies van de analyse zijn:

• De inkoop van aandelen biedt op de korte termijn een stijging van het rendement op geïnvesteerd vermogen en winst per aandeel (return on equity en earnings per share).
• Investeren in private equity biedt een groter langetermijneffect op ROE en EPS.
• Een strategie waarbij in meerdere soorten assets wordt geïnvesteerd kan net zo effectief zijn voor het verhogen van ROE en EPS op de korte termijn als de inkoop van aandelen, terwijl het tegelijkertijd zorgt voor hogere inkomsten op de lange termijn. Een dergelijke strategie kan potentieel zorgen voor een rendement van bijna 18% op aandeelhouderskapitaal.

Dit rendement is de uitkomst van een modelberekening van analist Jared Klyman van GSAM Insurance Asset Management. Hij bereikt dit theoretische resultaat met een verdeling van investeringen over high yield, hedge funds en private equity in een verhouding 3:1:1 over een periode van dertig jaar.

Momenteel is deze bestemming veelal uitbetaling als dividend of de inkoop van eigen aandelen - beide bedoeld om de waarde voor aandeelhouders te verhogen. In bijgaand rapport analyseert Goldman Sachs Asset Management (GSAM) of dat wel de meest profijtelijke strategie is en of andere strategieën niet meer opleveren - óók voor aandeelhouders. Het rapport gaat uit van de situatie in de VS, maar dit onderwerp is veelbesproken in de gehele verzekeringswereld en de conclusies gelden in grote lijnen ook buiten de VS. De conclusies van de analyse zijn:• De inkoop van aandelen biedt op de korte termijn een stijging van het rendement op geïnvesteerd vermogen en winst per aandeel (return on equity en earnings per share). • Investeren in private equity biedt een groter langetermijneffect op ROE en EPS. • Een strategie waarbij in meerdere soorten assets wordt geïnvesteerd kan net zo effectief zijn voor het verhogen van ROE en EPS op de korte termijn als de inkoop van aandelen, terwijl het tegelijkertijd zorgt voor hogere inkomsten op de lange termijn. Een dergelijke strategie kan potentieel zorgen voor een rendement van bijna 18% op aandeelhouderskapitaal. Dit rendement is de uitkomst van een modelberekening van analist Jared Klyman van GSAM Insurance Asset Management. Hij bereikt dit theoretische resultaat met een verdeling van investeringen over high yield, hedge funds en private equity in een verhouding 3:1:1 over een periode van dertig jaar.