Vooral Citigroup is opnieuw actief in het maken van 'synthetische' securities, vergelijkbaar met diegene die vijf jaar geleden zoveel ellende veroorzaakten.

Citigroup verkoopt dergelijke synthetische aandelen waaraan coupons van 13 tot 15% op jaarbasis zijn gekoppeld. Ze worden 'synthetisch' genoemd omdat ze gemaakt zijn op basis van kredietderivaten.

Citigroup heeft namelijk heel wat scheepskredieten op de balans en wil zich verzekeren tegen problemen op deze markt.

In ruil voor een hoge coupon worden deze kredieten doorverkocht aan de kopers van de 'synthetische' aandelen.

Andreas Dombret, bestuurder bij de Bundesbank, waarschuwde onlangs voor mogelijke problemen op de markt voor scheepskredieten, in Hamburg alleen zijn er al 120 reders gevestigd.

Vooral Citigroup is opnieuw actief in het maken van 'synthetische' securities, vergelijkbaar met diegene die vijf jaar geleden zoveel ellende veroorzaakten. Citigroup verkoopt dergelijke synthetische aandelen waaraan coupons van 13 tot 15% op jaarbasis zijn gekoppeld. Ze worden 'synthetisch' genoemd omdat ze gemaakt zijn op basis van kredietderivaten. Citigroup heeft namelijk heel wat scheepskredieten op de balans en wil zich verzekeren tegen problemen op deze markt. In ruil voor een hoge coupon worden deze kredieten doorverkocht aan de kopers van de 'synthetische' aandelen. Andreas Dombret, bestuurder bij de Bundesbank, waarschuwde onlangs voor mogelijke problemen op de markt voor scheepskredieten, in Hamburg alleen zijn er al 120 reders gevestigd.