De omzet steeg 42% naar USD 1,35 miljard in de drie maanden tot eind november. De winst kwam uit op USD 124,3 miljoen, ofwel USD 0,56 per aandeel.

Dat was duidelijk meer dan waarop analisten gemiddeld rekenden. Het aantal nieuwe opdrachten steeg met 32% naar bijna 4.000 huizen.

De gemiddelde verkoopprijs klom van USD 243.000 naar USD 261.000. Het bedrijf is vol vertrouwen over dit jaar en verwacht marktaandeel te winnen in een markt die zich herstelt.

De vierde kwartaalcijfers van Lennar weerspiegelen het herstel van de Amerikaanse huizenmarkt. Alle divisies van het bedrijf lieten solide winst zien.

De brutomarges verbeterden omdat het bedrijf minder uitgaf aan marketing en hogere huizenprijzen kon bedingen. In november stegen in de VS huizenprijzen met 7,4%, de grootste toename sinds mei 2006.

Hoewel de huizenbouw tekenen laat zien van een opleving, zullen aanhoudende schommelingen ons niet verrassen. Bij gebrek aan marktdrempels kunnen ook kleine bouwers toetreden zodra de volumes dat toestaan en de financiering beschikbaar is. Daarmee zullen ook de opbrengsten van de industrie afnemen.

De markt gaat uit van significante winstgroei voor Lennar en de waardering van het aandeel is hoog. Daardoor verslechtert het risicoprofiel van de huizenbouwer, ook gezien de recente sterke rally van het aandeel.

Het zal in de toekomst lastiger worden om de hoge verwachtingen van beleggers waar te maken. Daarom verlaag ABN Amro het advies van kopen naar houden en raden beleggers aan om hun winst te nemen.

De omzet steeg 42% naar USD 1,35 miljard in de drie maanden tot eind november. De winst kwam uit op USD 124,3 miljoen, ofwel USD 0,56 per aandeel. Dat was duidelijk meer dan waarop analisten gemiddeld rekenden. Het aantal nieuwe opdrachten steeg met 32% naar bijna 4.000 huizen. De gemiddelde verkoopprijs klom van USD 243.000 naar USD 261.000. Het bedrijf is vol vertrouwen over dit jaar en verwacht marktaandeel te winnen in een markt die zich herstelt. De vierde kwartaalcijfers van Lennar weerspiegelen het herstel van de Amerikaanse huizenmarkt. Alle divisies van het bedrijf lieten solide winst zien. De brutomarges verbeterden omdat het bedrijf minder uitgaf aan marketing en hogere huizenprijzen kon bedingen. In november stegen in de VS huizenprijzen met 7,4%, de grootste toename sinds mei 2006. Hoewel de huizenbouw tekenen laat zien van een opleving, zullen aanhoudende schommelingen ons niet verrassen. Bij gebrek aan marktdrempels kunnen ook kleine bouwers toetreden zodra de volumes dat toestaan en de financiering beschikbaar is. Daarmee zullen ook de opbrengsten van de industrie afnemen. De markt gaat uit van significante winstgroei voor Lennar en de waardering van het aandeel is hoog. Daardoor verslechtert het risicoprofiel van de huizenbouwer, ook gezien de recente sterke rally van het aandeel. Het zal in de toekomst lastiger worden om de hoge verwachtingen van beleggers waar te maken. Daarom verlaag ABN Amro het advies van kopen naar houden en raden beleggers aan om hun winst te nemen.