Met het herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt in het achterhoofd nam de vrees voor een strakker monetair beleid toe (de Europese centrale bank heeft de kortetermijnrente al opgetrokken).

Maar de boodschap van Bernanke was volgens Leleux geruststellend : de kortetermijnrente van 0% zal nog "geruime tijd" op dat niveau blijven ! Meteen het startschot voor een opluchtingsrally op Wall Street.

De Europese beurzen trekken zich hieraan op en de Euro Stoxx 50 flirt met de kaap van de 3.000 punten. Leleux blijft van oordeel dat de Euro Stoxx 50 de komende weken en maanden de top van 18 februari 2011 (3.077,24 punten) opwaarts zal doorbreken.

Belegd blijven is dan ook de boodschap. Enige wijziging die de broker doorvoert, is het optrekken van de stop loss naar 2.833,07 punten.

Met het herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt in het achterhoofd nam de vrees voor een strakker monetair beleid toe (de Europese centrale bank heeft de kortetermijnrente al opgetrokken). Maar de boodschap van Bernanke was volgens Leleux geruststellend : de kortetermijnrente van 0% zal nog "geruime tijd" op dat niveau blijven ! Meteen het startschot voor een opluchtingsrally op Wall Street. De Europese beurzen trekken zich hieraan op en de Euro Stoxx 50 flirt met de kaap van de 3.000 punten. Leleux blijft van oordeel dat de Euro Stoxx 50 de komende weken en maanden de top van 18 februari 2011 (3.077,24 punten) opwaarts zal doorbreken. Belegd blijven is dan ook de boodschap. Enige wijziging die de broker doorvoert, is het optrekken van de stop loss naar 2.833,07 punten.