Leleux: "Vermoedelijk zal uiteindelijk iedere acteur op het toneel een bijdrage leveren, zodat het terugbetalingsprobleem verder in de tijd uitgesmeerd zal worden en ook het Europees reddingsfonds, het IMF en de ECB een gedeelte van de probleemschulden zullen overnemen. De Europese financiële sector is té zwak om een grote last op zich te nemen."

De zwakste schakels van de eurozone zijn reeds gebroken. Zoals uit de cijfers blijkt, zit bij Griekenland, Ierland en Portugal het grootste deel van de overheidsschuld in buitenlandse handen.

Leleux: "Van Spanje en Italië zit ongeveer 55% van hun overheidsschuld bij locale investeerders. Zoals elk nadeel ook een voordeel heeft, zit bijna de volledige buitenlandse schuld bij schuldeisers uit de eurozone. Dit is een pluspunt als men erin zou slagen de ECB volop te betrekken bij een duurzamere oplossing."

Leleux: "Vermoedelijk zal uiteindelijk iedere acteur op het toneel een bijdrage leveren, zodat het terugbetalingsprobleem verder in de tijd uitgesmeerd zal worden en ook het Europees reddingsfonds, het IMF en de ECB een gedeelte van de probleemschulden zullen overnemen. De Europese financiële sector is té zwak om een grote last op zich te nemen." De zwakste schakels van de eurozone zijn reeds gebroken. Zoals uit de cijfers blijkt, zit bij Griekenland, Ierland en Portugal het grootste deel van de overheidsschuld in buitenlandse handen. Leleux: "Van Spanje en Italië zit ongeveer 55% van hun overheidsschuld bij locale investeerders. Zoals elk nadeel ook een voordeel heeft, zit bijna de volledige buitenlandse schuld bij schuldeisers uit de eurozone. Dit is een pluspunt als men erin zou slagen de ECB volop te betrekken bij een duurzamere oplossing."