Leleux AB: "De steunaankopen van de ECB hebben alvast een positief effect op de Italiaanse en Spaanse obligatiemarkt. Maar verdere rentedalingen zijn absoluut noodzakelijk om deze landen uit de gevarenzone te halen. In het zog hiervan daalt ook de Belgische langetermijnrente. Maar dit lijkt eerder een tijdelijk fenomeen te worden. Schulden van groeilanden en bedrijfsobligaties van hoge kwaliteit (in EUR) bieden potentieel. Maar na de sterke stijging van de afgelopen jaren is er eerst een neerwaartse correctie nodig. Kopen op koerszwakte is ons advies.

Beleggingsmogelijkheden : Lyxor ETF Euro Corporate Bond ex Financials (ISIN: FR0010814236) en SPDR Barclays Capital Emerging Markets Local Bond ETF (ISIN: IE00B4613386, belangrijkste posities zijn overheidsobligaties van Polen (10,07%), Brazilië (10,04%) en Zuid-Korea (10,03%))."

Leleux AB: "De steunaankopen van de ECB hebben alvast een positief effect op de Italiaanse en Spaanse obligatiemarkt. Maar verdere rentedalingen zijn absoluut noodzakelijk om deze landen uit de gevarenzone te halen. In het zog hiervan daalt ook de Belgische langetermijnrente. Maar dit lijkt eerder een tijdelijk fenomeen te worden. Schulden van groeilanden en bedrijfsobligaties van hoge kwaliteit (in EUR) bieden potentieel. Maar na de sterke stijging van de afgelopen jaren is er eerst een neerwaartse correctie nodig. Kopen op koerszwakte is ons advies. Beleggingsmogelijkheden : Lyxor ETF Euro Corporate Bond ex Financials (ISIN: FR0010814236) en SPDR Barclays Capital Emerging Markets Local Bond ETF (ISIN: IE00B4613386, belangrijkste posities zijn overheidsobligaties van Polen (10,07%), Brazilië (10,04%) en Zuid-Korea (10,03%))."