Leleux AB: "De Amerikaanse 10-jaarsrente was en is een belangrijke vluchthaven in tijden van verhoogde volatiliteit op de beurzen. Ondanks de ratingverlaging van S&P blijft de Amerikaanse langetermijnrente dalen. Niettemin komt het einde van de rentedaling sinds 1981 in zicht. We zitten in de finale fase van deze rentedaling en ook in de VSA zal de langetermijnrente de komende jaren hoger gaan! De lage RSI is een aandachtspunt. In het verleden gingen deze lage niveaus een stijging van de langetermijnrente vooraf. Aan deze kant van de oceaan vluchten beleggers naar de zekerheid van Duitse Bunds We blijven een daling tot onder 2% verwachten."

Niettemin loopt ook hier de rentedaling op zijn laatste benen.

De Belgische langetermijnrente profiteert mee van de ontspanning op de perifere obligatiemarkten. Leleux AB: "De divergentie tussen koers en RSI pleit voor een verdere rentedaling naar 4%.De kans dat de Belgische langetermijnrente terug onder 3% daalt, is sterk afgenomen."

Leleux AB: "De Amerikaanse 10-jaarsrente was en is een belangrijke vluchthaven in tijden van verhoogde volatiliteit op de beurzen. Ondanks de ratingverlaging van S&P blijft de Amerikaanse langetermijnrente dalen. Niettemin komt het einde van de rentedaling sinds 1981 in zicht. We zitten in de finale fase van deze rentedaling en ook in de VSA zal de langetermijnrente de komende jaren hoger gaan! De lage RSI is een aandachtspunt. In het verleden gingen deze lage niveaus een stijging van de langetermijnrente vooraf. Aan deze kant van de oceaan vluchten beleggers naar de zekerheid van Duitse Bunds We blijven een daling tot onder 2% verwachten." Niettemin loopt ook hier de rentedaling op zijn laatste benen. De Belgische langetermijnrente profiteert mee van de ontspanning op de perifere obligatiemarkten. Leleux AB: "De divergentie tussen koers en RSI pleit voor een verdere rentedaling naar 4%.De kans dat de Belgische langetermijnrente terug onder 3% daalt, is sterk afgenomen."