Een stijgende (dalende) trend op de internationale beurzen gaat gepaard met een stijging (daling) van de grondstoffenprijzen.

Leleux AB: "We raden aan in de meest conjunctuurgevoelige grondstoffen (olie en basismetalen) voor een kortetermijnopportuniteit (opwaartse uitbraak boven 30 $) in olie te kiezen. Wees alert: de trendommekeer op deze markten kan zeer snel gaan. De kans op een trendommekeer op de internationale beurzen is sinds afgelopen vrijdag sterk toegenomen. Dit zal ook koersimplicaties voor het grondstoffenuniversum hebben! Het weinig inspirerende koersverloop van de CRB-index wijst in elk geval niet op een versnelling van de economische groei in de komende kwartalen. Enkel goud biedt nog de mogelijkheid te kopen op koerszwakte. Niettemin willen we duidelijk beklemtonen dat de recente bodem op 1.525 $ moet standhouden."

Een stijgende (dalende) trend op de internationale beurzen gaat gepaard met een stijging (daling) van de grondstoffenprijzen. Leleux AB: "We raden aan in de meest conjunctuurgevoelige grondstoffen (olie en basismetalen) voor een kortetermijnopportuniteit (opwaartse uitbraak boven 30 $) in olie te kiezen. Wees alert: de trendommekeer op deze markten kan zeer snel gaan. De kans op een trendommekeer op de internationale beurzen is sinds afgelopen vrijdag sterk toegenomen. Dit zal ook koersimplicaties voor het grondstoffenuniversum hebben! Het weinig inspirerende koersverloop van de CRB-index wijst in elk geval niet op een versnelling van de economische groei in de komende kwartalen. Enkel goud biedt nog de mogelijkheid te kopen op koerszwakte. Niettemin willen we duidelijk beklemtonen dat de recente bodem op 1.525 $ moet standhouden."