De regering in Madrid doet wanhopige pogingen om orde op zaken te stellen, maar het doorvoeren van de noodzakelijke besparingen verloopt allesbehalve van een leien dakje. Als klap op de vuurpijl dreigt het land nu ook met centrifugale krachten te worden geconfronteerd.

Catalanen schreeuwen, legertop dreigt

In de autonome regio Catalonië kwamen vorige week tussen 600.000 en 1,50 miljoen mensen op straat om onafhankelijkheid te eisen. Rekening houdend met het feit dat er maar 7,50 miljoen Catalanen zijn, is 8 tot 20% van de bevolking op straat gekomen.

Het geruzie tussen Catalonië en de centrale regering is niet nieuw, maar dreigt nu als een splijtzwam Spanje aan stukken te trekken. Er is echter nog een factor waar rekening mee moet worden gehouden: het leger heeft al laten weten niet werkloos te zullen zien hoe het land door de 'gieren wordt verscheurd'.

De regering in Madrid doet wanhopige pogingen om orde op zaken te stellen, maar het doorvoeren van de noodzakelijke besparingen verloopt allesbehalve van een leien dakje. Als klap op de vuurpijl dreigt het land nu ook met centrifugale krachten te worden geconfronteerd. Catalanen schreeuwen, legertop dreigt In de autonome regio Catalonië kwamen vorige week tussen 600.000 en 1,50 miljoen mensen op straat om onafhankelijkheid te eisen. Rekening houdend met het feit dat er maar 7,50 miljoen Catalanen zijn, is 8 tot 20% van de bevolking op straat gekomen. Het geruzie tussen Catalonië en de centrale regering is niet nieuw, maar dreigt nu als een splijtzwam Spanje aan stukken te trekken. Er is echter nog een factor waar rekening mee moet worden gehouden: het leger heeft al laten weten niet werkloos te zullen zien hoe het land door de 'gieren wordt verscheurd'.