De beurzen zijn volgens volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas in het midden van de traditioneel nerveuze periode van het jaar (september/ oktober) beland.

De indexen hebben de afgelopen weken kunnen profiteren van twee stukken van marktvriendelijk nieuws namelijk het uitstel van de tapering in de Verenigde Staten en de winst van Angela Merkel in de Duitse verkiezingen.

Het laatste betekent waarschijnlijk binnen niet onafzienbare tijd een soort van "grand coalition" op de been wordt gebracht die de huidige lijn naar Europa toe verder zet.

Met andere woorden, er zullen nog steeds harde maatregelen aan de periferie worden opgelegd, maar als de nood het hoogst is zal er voldoende geld worden doorgeschoven om de eurozone te ondersteunen. Dit zal de markten verder gerust stellen met betrekking tot de toekomst van het Europese project.

De beurzen zijn volgens volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas in het midden van de traditioneel nerveuze periode van het jaar (september/ oktober) beland. De indexen hebben de afgelopen weken kunnen profiteren van twee stukken van marktvriendelijk nieuws namelijk het uitstel van de tapering in de Verenigde Staten en de winst van Angela Merkel in de Duitse verkiezingen. Het laatste betekent waarschijnlijk binnen niet onafzienbare tijd een soort van "grand coalition" op de been wordt gebracht die de huidige lijn naar Europa toe verder zet. Met andere woorden, er zullen nog steeds harde maatregelen aan de periferie worden opgelegd, maar als de nood het hoogst is zal er voldoende geld worden doorgeschoven om de eurozone te ondersteunen. Dit zal de markten verder gerust stellen met betrekking tot de toekomst van het Europese project.