De overname van rubberproducent Lanxess zou Dow goed uitkomen. Wereldwijd stijgt de productie en het gebruik van auto's. China is nu de grootste automarkt.

De vraag naar autobanden, vooral naar vervangingsbanden, zal de komende jaren hoog blijven omdat steeds meer Chinezen zich een auto kunnen permitteren.

Dow Chemical is niet goed vertegenwoordigd in Azië en moet zijn belang in de regio gaan uitbreiden. Lanxess is wereldwijd één van de grootste producenten van synthetisch rubber voor banden.

De terugtrekking van Dow Chemical uit Europa biedt kansen om toe te treden tot opkomende markten. Een overname van Lanxess zou die stap versnellen. De analisten van ABN Amro vinden Lanxess een aantrekkelijk bedrijf en adviseren om het aandeel te kopen.

De overname van rubberproducent Lanxess zou Dow goed uitkomen. Wereldwijd stijgt de productie en het gebruik van auto's. China is nu de grootste automarkt. De vraag naar autobanden, vooral naar vervangingsbanden, zal de komende jaren hoog blijven omdat steeds meer Chinezen zich een auto kunnen permitteren. Dow Chemical is niet goed vertegenwoordigd in Azië en moet zijn belang in de regio gaan uitbreiden. Lanxess is wereldwijd één van de grootste producenten van synthetisch rubber voor banden. De terugtrekking van Dow Chemical uit Europa biedt kansen om toe te treden tot opkomende markten. Een overname van Lanxess zou die stap versnellen. De analisten van ABN Amro vinden Lanxess een aantrekkelijk bedrijf en adviseren om het aandeel te kopen.