Pas in de tweede jaarhelft verwacht het bedrijf dat de markt aantrekt. Lanxess blijft daarom voor 2014 uitgaan van EUR 1,4 miljard omzet.

In het vierde kwartaal van afgelopen jaar wist de banden- en rubberproducent de verwachtingen te verslaan.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) bedroeg EUR 239 miljoen, 12% hoger dan verwacht. Zonder eenmalige items was sprake van een groei met 14% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De omzetgroei was vlak. Op 21 maart komt het bedrijf met meer financiële details.

In de tweede jaarhelft werd Lanxess geconfronteerd met een zwakke vraag. Die trend houdt nog altijd aan, maar zal in de loop van dit jaar verbeteren.

Tot die tijd worden twee fabrieken in België en Texas tijdelijk gesloten. Dat komt echter niet als een verrassing.

Het aandeel Lanxess is niet overdreven geprijsd. Het bedrijf kent bovendien sterke vooruitzichten op de middellange en lange termijn.

De zwakke vraag in het afgelopen jaar was bekend omdat orders uit Europa en China achterbleven. Maar het aantal Chinese orders neemt weer toe en ook de Verenigde Staten wint aan momentum. Europa blijft een probleemmarkt, maar ook hier zal de vervangingsvraag naar banden en auto's dit jaar tot meer groei leiden.

Lanxess neemt met veel producten sterke marktposities in, met name op het gebied van synthetisch rubber.

De grondstof hiervoor, butadiene, zal in prijs stijgen en dat zal de prijzen van producten van het chemiebedrijf ook goed doen. In de koerscorrectie die het aandeel recent heeft ondergaan, is de meeste teleurstelling al verwerkt. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie Kopen.

Pas in de tweede jaarhelft verwacht het bedrijf dat de markt aantrekt. Lanxess blijft daarom voor 2014 uitgaan van EUR 1,4 miljard omzet. In het vierde kwartaal van afgelopen jaar wist de banden- en rubberproducent de verwachtingen te verslaan. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) bedroeg EUR 239 miljoen, 12% hoger dan verwacht. Zonder eenmalige items was sprake van een groei met 14% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De omzetgroei was vlak. Op 21 maart komt het bedrijf met meer financiële details. In de tweede jaarhelft werd Lanxess geconfronteerd met een zwakke vraag. Die trend houdt nog altijd aan, maar zal in de loop van dit jaar verbeteren. Tot die tijd worden twee fabrieken in België en Texas tijdelijk gesloten. Dat komt echter niet als een verrassing. Het aandeel Lanxess is niet overdreven geprijsd. Het bedrijf kent bovendien sterke vooruitzichten op de middellange en lange termijn. De zwakke vraag in het afgelopen jaar was bekend omdat orders uit Europa en China achterbleven. Maar het aantal Chinese orders neemt weer toe en ook de Verenigde Staten wint aan momentum. Europa blijft een probleemmarkt, maar ook hier zal de vervangingsvraag naar banden en auto's dit jaar tot meer groei leiden. Lanxess neemt met veel producten sterke marktposities in, met name op het gebied van synthetisch rubber. De grondstof hiervoor, butadiene, zal in prijs stijgen en dat zal de prijzen van producten van het chemiebedrijf ook goed doen. In de koerscorrectie die het aandeel recent heeft ondergaan, is de meeste teleurstelling al verwerkt. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie Kopen.