De rendementen op Griekse, Spaanse, Ierse en Portugese staatsobligaties kan zodoende fors gaan terugvallen in de komende twee jaar. Dat betekent dat het interessant kan zijn om deze obligaties aan de huidige koersen te kopen.

Michael Vaknin, senior fixed-income strategist in Londen bij Goldman Sachs, is van mening dat de doorgevoerde besparingsmaatregelen gaan volstaan om uit het dieptepunt van de crisis te raken.

Vaknin en zijn team adviseren om opnieuw Griekse staatsobligaties te kopen, die in de gegeven omstandigheden het grootste opwaarts potentieel te bieden zouden hebben.

Zowel Goldman Sachs als HSBC raden aan om Griekse staatsobligaties met een looptijd van 30 jaar te kopen. Deze zouden momenteel aan ongeveer 50% van hun waarde noteren.

De rendementen op Griekse, Spaanse, Ierse en Portugese staatsobligaties kan zodoende fors gaan terugvallen in de komende twee jaar. Dat betekent dat het interessant kan zijn om deze obligaties aan de huidige koersen te kopen. Michael Vaknin, senior fixed-income strategist in Londen bij Goldman Sachs, is van mening dat de doorgevoerde besparingsmaatregelen gaan volstaan om uit het dieptepunt van de crisis te raken. Vaknin en zijn team adviseren om opnieuw Griekse staatsobligaties te kopen, die in de gegeven omstandigheden het grootste opwaarts potentieel te bieden zouden hebben. Zowel Goldman Sachs als HSBC raden aan om Griekse staatsobligaties met een looptijd van 30 jaar te kopen. Deze zouden momenteel aan ongeveer 50% van hun waarde noteren.