Dit komt doordat rente-inkomsten de belangrijkste bepalende factor zijn voor de opbrengst van obligaties en het herbeleggen van aflopende obligaties in waardepapier met een hogere rente op de lange termijn aan vermogensopbouw bijdraagt.

De rentes zijn inmiddels sinds de zomer al weer aan het normaliseren en de Amerikaanse Fed heft aangegeven dat zij de rente tot 2016 niet zal verhogen.

Dit zou in ieder geval voor stabiliteit aan het begin van de yieldcurve moeten zorgen. Voor zover de rente stijgt verwacht PIMCO dat dit langzaam en geleidelijk gebeurt - een ideaal klimaat voor lange-termijnbeleggers.

De yields kunnen nauwelijks nog lager worden, zodat 'duration' of renterisico niet langer de bepalende factor is voor de opbrengst van obligaties.

Dit komt doordat rente-inkomsten de belangrijkste bepalende factor zijn voor de opbrengst van obligaties en het herbeleggen van aflopende obligaties in waardepapier met een hogere rente op de lange termijn aan vermogensopbouw bijdraagt. De rentes zijn inmiddels sinds de zomer al weer aan het normaliseren en de Amerikaanse Fed heft aangegeven dat zij de rente tot 2016 niet zal verhogen. Dit zou in ieder geval voor stabiliteit aan het begin van de yieldcurve moeten zorgen. Voor zover de rente stijgt verwacht PIMCO dat dit langzaam en geleidelijk gebeurt - een ideaal klimaat voor lange-termijnbeleggers. De yields kunnen nauwelijks nog lager worden, zodat 'duration' of renterisico niet langer de bepalende factor is voor de opbrengst van obligaties.