Die correctie zal de koersen terugvoeren onder de bodem die vorig jaar werd neergezet. Volgens de bekende Canadese fondsbeheerder Eric Sprott gaan de beurzen pas volgend jaar een nieuwe bodem gaan bereiken.

Sprott is manager van het Sprott Canadian Equity Fund, een fonds dat bekend staat om zijn sterke prestaties.

De aankondiging van het reddingsplan voor de eurozone voor een bedrag van 750 miljard euro is er niet in geslaagd om de rust op de beurzen te doen terugkeren, aldus nog Sprott.

Hij koopt momenteel goud en vermijdt aandelen. Er is een lange periode van economische terugval op komst en dat op een moment dat de overheden al hun munitie hebben opgebruikt.

De neerwaartse economische cyclus is al in 2000 begonnen, maar kon tot dusver door de overheden worden afgeremd. Die staan nu echter in hun blootje en zullen een verdere economische inzinking niet meer kunnen voorkomen. Dat gaat ook gevolgen hebben op de beurskoersen.

Sprott verwijst naar het voorbeeld van de Verengde Staten, waar de S&P 500 met meer dan 80% steeg nadat de Amerikaanse overheid een totaal bedrag van 9660 miljard dollar aan investeringen, leningen en garanties in het systeem pompte. Dat bedrag bleek echter niet te volstaan om een financiële crisis af te wentelen.

Die correctie zal de koersen terugvoeren onder de bodem die vorig jaar werd neergezet. Volgens de bekende Canadese fondsbeheerder Eric Sprott gaan de beurzen pas volgend jaar een nieuwe bodem gaan bereiken. Sprott is manager van het Sprott Canadian Equity Fund, een fonds dat bekend staat om zijn sterke prestaties. De aankondiging van het reddingsplan voor de eurozone voor een bedrag van 750 miljard euro is er niet in geslaagd om de rust op de beurzen te doen terugkeren, aldus nog Sprott. Hij koopt momenteel goud en vermijdt aandelen. Er is een lange periode van economische terugval op komst en dat op een moment dat de overheden al hun munitie hebben opgebruikt. De neerwaartse economische cyclus is al in 2000 begonnen, maar kon tot dusver door de overheden worden afgeremd. Die staan nu echter in hun blootje en zullen een verdere economische inzinking niet meer kunnen voorkomen. Dat gaat ook gevolgen hebben op de beurskoersen. Sprott verwijst naar het voorbeeld van de Verengde Staten, waar de S&P 500 met meer dan 80% steeg nadat de Amerikaanse overheid een totaal bedrag van 9660 miljard dollar aan investeringen, leningen en garanties in het systeem pompte. Dat bedrag bleek echter niet te volstaan om een financiële crisis af te wentelen.