Stephan Rabe, woordvoerder van de Association of German Public Sector Banks, is er gerust in dat de Landesbanken sterk genoeg zijn om heelhuids door de tests te raken.

Volgens de informatie die Rabe heeft gekregen zouden die tests tot dusver geen problemen hebben opgeleverd voor de Landesbanken. Bij Morgan Stanley waarschuwde analist Huw van Steenis onlangs dat de stress tests problemen kunnen opleveren voor zowel de Duitse Landesbanken als de Spaanse Caja's.

Veel Landesbanken, die gezamenlijke activa voor een bedrag van 1400 miljard dollar of 15% van het Duitse bankentotaal beheren, zijn amper winstgevend.

Tijdens de financiële crisis hebben de banken grote verliezen geleden. Bovendien wordt vermoed dat ze veel obligaties van Zuid-Europese landen in portefeuille hebben.

Stephan Rabe, woordvoerder van de Association of German Public Sector Banks, is er gerust in dat de Landesbanken sterk genoeg zijn om heelhuids door de tests te raken. Volgens de informatie die Rabe heeft gekregen zouden die tests tot dusver geen problemen hebben opgeleverd voor de Landesbanken. Bij Morgan Stanley waarschuwde analist Huw van Steenis onlangs dat de stress tests problemen kunnen opleveren voor zowel de Duitse Landesbanken als de Spaanse Caja's. Veel Landesbanken, die gezamenlijke activa voor een bedrag van 1400 miljard dollar of 15% van het Duitse bankentotaal beheren, zijn amper winstgevend. Tijdens de financiële crisis hebben de banken grote verliezen geleden. Bovendien wordt vermoed dat ze veel obligaties van Zuid-Europese landen in portefeuille hebben.