De vlucht van beleggers uit Duitsland naar de VS lijkt zich dus niet langer voor te doen.

De 10-jaars rente in de VS daalde vorige week met 18 basispunten tot 1,85% op dit moment.

Landenspreads liepen in de eerste helft van vorige week op als gevolg van de tegenvallende resultaten van de eurotop.

Na woensdag zette echter voor de meeste landen een daling in. De positieve stemming werd volgens Royal Bank of Scotland onder andere veroorzaakt door een aantal geslaagde emissies (EFSF, Spanje, Duitsland).

Vooral de emissies van Spanje waren succesvol. Spanje haalde donderdag bijna twee maal zoveel geld op met 5-,9- en 10-jaars

obligatie als van te voren was aangekondigd (Eur 6 mrd).

De vlucht van beleggers uit Duitsland naar de VS lijkt zich dus niet langer voor te doen. De 10-jaars rente in de VS daalde vorige week met 18 basispunten tot 1,85% op dit moment. Landenspreads liepen in de eerste helft van vorige week op als gevolg van de tegenvallende resultaten van de eurotop. Na woensdag zette echter voor de meeste landen een daling in. De positieve stemming werd volgens Royal Bank of Scotland onder andere veroorzaakt door een aantal geslaagde emissies (EFSF, Spanje, Duitsland). Vooral de emissies van Spanje waren succesvol. Spanje haalde donderdag bijna twee maal zoveel geld op met 5-,9- en 10-jaars obligatie als van te voren was aangekondigd (Eur 6 mrd).