De afgelopen jaren waren uitzonderlijk met betrekking tot de krimp van economische activiteit, en fiscale en monetaire stimulansen in het VK. Private schulden zijn vervangen door overheidsschulden.

Gevolg is volgens NIBC Markets Roundup dat het begrotingstekort nu scherp gestegen is en de publieke schuldenratio gedurende ten minste de komende 5 jaar verder zou kunnen oplopen.

Natuurlijk helpen lagere rentes om de kosten van stijgende schulden te dempen, maar het is onwaarschijnlijk dat dit eeuwig door zal gaan.

Het is zorgwekkend dat de BoE bijna de totale netto uitgifte van gilts in dit fiscale jaar heeft opgekocht. Hopelijk zijn private investeerders bereid om de rol van de BoE over te nemen, gezien het feit dat het opkoopprogramma van de BoE wordt verwacht te eindigen begin 2010.

In focus deze week:

- de FOMC vergadering (vandaag)

- de Duitse Ifo index (vrijdag)

- de euro zone PMI indices (vandaag)

- het arbeidsmarktrapport in het VK (vandaag)

De afgelopen jaren waren uitzonderlijk met betrekking tot de krimp van economische activiteit, en fiscale en monetaire stimulansen in het VK. Private schulden zijn vervangen door overheidsschulden. Gevolg is volgens NIBC Markets Roundup dat het begrotingstekort nu scherp gestegen is en de publieke schuldenratio gedurende ten minste de komende 5 jaar verder zou kunnen oplopen. Natuurlijk helpen lagere rentes om de kosten van stijgende schulden te dempen, maar het is onwaarschijnlijk dat dit eeuwig door zal gaan. Het is zorgwekkend dat de BoE bijna de totale netto uitgifte van gilts in dit fiscale jaar heeft opgekocht. Hopelijk zijn private investeerders bereid om de rol van de BoE over te nemen, gezien het feit dat het opkoopprogramma van de BoE wordt verwacht te eindigen begin 2010. In focus deze week: - de FOMC vergadering (vandaag) - de Duitse Ifo index (vrijdag) - de euro zone PMI indices (vandaag) - het arbeidsmarktrapport in het VK (vandaag)