John Davies, econoom voor de Duitse bank in Londen, stelt vast dat de spreads er niet zo maar zijn gekomen. De beleggers vrezen dat de risico's op wanbetalingen groter zijn geworden en ze hebben gelijk.

De koersen van de Ierse staatsobligaties zijn gisteren voor de 11de dag op rij gedaald en de spread met de Duitse basispunten is toegenomen tot 554 basispunten. Ook Portugese staatsobligaties beleefden opnieuw een zwakke dag.

De spread tussen Portugese en Duitse staatsobligaties nam toe tot 452 basispunten, of een stijging met 20 basispunten tot het hoogste niveau ooit. Vandaag veilt Portugal staatsobligaties.

John Davies, econoom voor de Duitse bank in Londen, stelt vast dat de spreads er niet zo maar zijn gekomen. De beleggers vrezen dat de risico's op wanbetalingen groter zijn geworden en ze hebben gelijk. De koersen van de Ierse staatsobligaties zijn gisteren voor de 11de dag op rij gedaald en de spread met de Duitse basispunten is toegenomen tot 554 basispunten. Ook Portugese staatsobligaties beleefden opnieuw een zwakke dag. De spread tussen Portugese en Duitse staatsobligaties nam toe tot 452 basispunten, of een stijging met 20 basispunten tot het hoogste niveau ooit. Vandaag veilt Portugal staatsobligaties.