Het zijn die economische onevenwichten die de crisis hebben veroorzaakt, ze zullen dus in ieder geval weggewerkt moeten worden.

Sovereign Chief Economist Lucio Vinhas de Souza van Moody's merkt op dat er nog een heel eind weg valt af leggen alvorens de finish in zicht komt.

Groei is absoluut noodzakelijk

Volgens Vinhas de Souza kan de situatie in de Europese periferie onmogelijk verbeteren wanneer er niet een aantal levensnoodzakelijke wijzigingen doorgevoerd worden.

Economische groei is absoluut noodzakelijk, daar zonder kunnen de betrokken landen hun schulden niet terugbetalen.

Moody's verwijst naar de situatie in Zweden en Finland in de jaren 90 waar het eveneens jaren heeft geduurd alvorens de mistoestanden weggewerkt waren.

Hetzelfde lot staat nu de Europese periferie te wachten, zodat we nog enig geduld zullen moeten opbrengen.

Het zijn die economische onevenwichten die de crisis hebben veroorzaakt, ze zullen dus in ieder geval weggewerkt moeten worden. Sovereign Chief Economist Lucio Vinhas de Souza van Moody's merkt op dat er nog een heel eind weg valt af leggen alvorens de finish in zicht komt. Groei is absoluut noodzakelijk Volgens Vinhas de Souza kan de situatie in de Europese periferie onmogelijk verbeteren wanneer er niet een aantal levensnoodzakelijke wijzigingen doorgevoerd worden. Economische groei is absoluut noodzakelijk, daar zonder kunnen de betrokken landen hun schulden niet terugbetalen. Moody's verwijst naar de situatie in Zweden en Finland in de jaren 90 waar het eveneens jaren heeft geduurd alvorens de mistoestanden weggewerkt waren. Hetzelfde lot staat nu de Europese periferie te wachten, zodat we nog enig geduld zullen moeten opbrengen.