Als de overheid rendementen kunstmatig laag houdt, richt je dan op de componenten van obligaties die minder onderdrukt worden. Dat verklaart de goede prestaties van PIMCO in 2011, waar journalisten, financieel adviseurs en anderen zich zo over verwonderen in verband met de onderwogen posities in Treasury's.

De "financiële repressie" resulteert op de lange termijn in een overdracht van welvaart van spaarders naar leners. Beleggers zouden hun geld niet weg moeten geven.

Toch begint het volgens Bill Gross van Pimco daar bij de huidige duration-component van staatsobligatieportfolio's verdacht veel op te lijken, omdat het rendement te laag is ten opzichte van het inflatieniveau.

Als de overheid rendementen kunstmatig laag houdt, richt je dan op de componenten van obligaties die minder onderdrukt worden. Dat verklaart de goede prestaties van PIMCO in 2011, waar journalisten, financieel adviseurs en anderen zich zo over verwonderen in verband met de onderwogen posities in Treasury's. De "financiële repressie" resulteert op de lange termijn in een overdracht van welvaart van spaarders naar leners. Beleggers zouden hun geld niet weg moeten geven. Toch begint het volgens Bill Gross van Pimco daar bij de huidige duration-component van staatsobligatieportfolio's verdacht veel op te lijken, omdat het rendement te laag is ten opzichte van het inflatieniveau.