Dat is het hoogste niveau sinds oktober. In Chicago is de prijs voor tarwe op maandbasis het scherpst gestegen sinds juli 2012, waarbij inmiddels een nieuwe piek voor de afgelopen 10 maanden. De prijsstijging is vooral het gevolg van de droogte in grote delen van de wereld.

Sameer Samana, international strategist bij Wells Fargo Advisors LLC, ziet nog steeds speculatieve kansen weggelegd bij een aantal landbouwproducten. De affaire Oekraïne speelt een rol in het verhaal, volgens UkrAgroConsult kopen de boeren in het land minder zaden en groeistoffen als gevolg van de daling van de koers van de nationale munt.

Dat is het hoogste niveau sinds oktober. In Chicago is de prijs voor tarwe op maandbasis het scherpst gestegen sinds juli 2012, waarbij inmiddels een nieuwe piek voor de afgelopen 10 maanden. De prijsstijging is vooral het gevolg van de droogte in grote delen van de wereld. Sameer Samana, international strategist bij Wells Fargo Advisors LLC, ziet nog steeds speculatieve kansen weggelegd bij een aantal landbouwproducten. De affaire Oekraïne speelt een rol in het verhaal, volgens UkrAgroConsult kopen de boeren in het land minder zaden en groeistoffen als gevolg van de daling van de koers van de nationale munt.