Ook deze tracker bevindt zich sinds het voorjaar van 2011 in een neerwaartse trend. De visie van Leleux is onveranderd: de analisten van de beursvennootschap nemen een afwachtende houding aan.

Deze ETF heeft de belangrijke steun op 27,57 $ neerwaarts doorbroken. Ook landbouwgrondstoffen lijken niet aan de recessievrees te ontsnappen.

Goud biedt wel nog kansen

In het geval van DB Precious Metals Fund is er wel nog hoop. Deze tracker volgt de prijsontwikkeling van goud (gewicht van 80%) en zilver (een gewicht van 20%). De grafiek is daardoor een perfecte afspiegeling van de goudprijsontwikkeling.

Vorige keer stond in het rapport van Leleux te lezen: "Enig vraagteken blijft wel of deze ETF nog eerst onder de 52,56 $ zal duiken alvorens zijn stijging verder zetten. De kansen hierop nemen wel toe zolang de ETF niet boven de 60 $ kan uitstijgen. Niettemin blijft de boodschap duidelijk: kopen op koerszwakte".

De DB Precious Metals Fund kon niet boven de 60 $ uitstijgen. Integendeel, de koers dook al even onder de belangrijkse steun op 52,56 $.

De analisten van Leleux verwachten de komende weken nog wat dalingspotentieel tot 46,83 $ - 47 $. Het advies blijft wel geldig: kopen op koerszwakte.

De goudprijs kon ondanks de recente opvering zijn winst niet vasthouden en lijkt neerwaarts door de belangrijke steun op 1.522 $ te gaan breken.

Niettemin heeft het koerspatroon van de afgelopen maanden een correctief karakter. De beursvennootschap blijft nog een laatste koersstijging richting 2.000 $ verwachten. Ook hier geldt: kopen op koerszwakte.

Ook deze tracker bevindt zich sinds het voorjaar van 2011 in een neerwaartse trend. De visie van Leleux is onveranderd: de analisten van de beursvennootschap nemen een afwachtende houding aan. Deze ETF heeft de belangrijke steun op 27,57 $ neerwaarts doorbroken. Ook landbouwgrondstoffen lijken niet aan de recessievrees te ontsnappen.Goud biedt wel nog kansen In het geval van DB Precious Metals Fund is er wel nog hoop. Deze tracker volgt de prijsontwikkeling van goud (gewicht van 80%) en zilver (een gewicht van 20%). De grafiek is daardoor een perfecte afspiegeling van de goudprijsontwikkeling. Vorige keer stond in het rapport van Leleux te lezen: "Enig vraagteken blijft wel of deze ETF nog eerst onder de 52,56 $ zal duiken alvorens zijn stijging verder zetten. De kansen hierop nemen wel toe zolang de ETF niet boven de 60 $ kan uitstijgen. Niettemin blijft de boodschap duidelijk: kopen op koerszwakte". De DB Precious Metals Fund kon niet boven de 60 $ uitstijgen. Integendeel, de koers dook al even onder de belangrijkse steun op 52,56 $. De analisten van Leleux verwachten de komende weken nog wat dalingspotentieel tot 46,83 $ - 47 $. Het advies blijft wel geldig: kopen op koerszwakte. De goudprijs kon ondanks de recente opvering zijn winst niet vasthouden en lijkt neerwaarts door de belangrijke steun op 1.522 $ te gaan breken. Niettemin heeft het koerspatroon van de afgelopen maanden een correctief karakter. De beursvennootschap blijft nog een laatste koersstijging richting 2.000 $ verwachten. Ook hier geldt: kopen op koerszwakte.