Nogal wat analisten adviseren een belegging in landbouwgrond, met als logische verklaring dat het aanbod aan landbouwgronden hoe dan ook beperkt is. Daardoor kunnen de prijzen voor landbouwproducten in de toekomst alleen maar stijgen.

Robert Shiller, mede-oprichter van de Case-Shiller Home Price Index en professor economie aan de Yale University, waarschuwt echter voor een zeepbel die zich aan het vormen is op de markt voor landbouwgronden. Te veel beleggers willen op deze markt aanwezig zijn, met als gevolg dat de prijzen door het plafond zijn gevlogen.

Nogal wat analisten adviseren een belegging in landbouwgrond, met als logische verklaring dat het aanbod aan landbouwgronden hoe dan ook beperkt is. Daardoor kunnen de prijzen voor landbouwproducten in de toekomst alleen maar stijgen. Robert Shiller, mede-oprichter van de Case-Shiller Home Price Index en professor economie aan de Yale University, waarschuwt echter voor een zeepbel die zich aan het vormen is op de markt voor landbouwgronden. Te veel beleggers willen op deze markt aanwezig zijn, met als gevolg dat de prijzen door het plafond zijn gevlogen.