De lancering van het eerste Chinees beleggingsfonds in goud kan de goudprijs ondersteunen. In China wordt namelijk een ETF op de markt gebracht, een beursgenoteerd beleggingsfonds waarmee in goud kan worden belegd. Daardoor kan de populariteit van een belegging in goud sterk toenemen.

Onder de oppervlakte is de goudprijs momentum aan het opbouwen. Wanneer het sentiment rond het goud draait, kan het allemaal erg snel gaan. Lutz is van mening dat China dit jaar India makkelijk kan overvleugelen als de grootste consument van goud en dit gegeven kan de goudprijs vleugels geven.

De lancering van het eerste Chinees beleggingsfonds in goud kan de goudprijs ondersteunen. In China wordt namelijk een ETF op de markt gebracht, een beursgenoteerd beleggingsfonds waarmee in goud kan worden belegd. Daardoor kan de populariteit van een belegging in goud sterk toenemen. Onder de oppervlakte is de goudprijs momentum aan het opbouwen. Wanneer het sentiment rond het goud draait, kan het allemaal erg snel gaan. Lutz is van mening dat China dit jaar India makkelijk kan overvleugelen als de grootste consument van goud en dit gegeven kan de goudprijs vleugels geven.