Tegen die achtergrond is hij koper van 30-jarige Amerikaanse staatsobligaties. Lamoureux ziet anderzijds weinig kansen weggelegd voor aandelen en dan al helemaal niet in de Verenigde Staten.

Op korte termijn gaat deze ervaren belegger van een correctie in de beurskoersen, waarna er een nieuw evenwicht kan worden gevonden. Dat zou betekenen dat de 'buy and hold' strategie opnieuw vruchten kan gaan afwerpen.

Aandelen op beurzen in landen waar wel inflatie is, zijn niettemin toch koopwaardig. Bij een verdere correctie biedt de Chinese beurs bijvoorbeeld een goede instapkans.

Als long-time gold bull is Lamoureux voorzichtiger geworden voor de aandelen. Hij merkt dat wereldwijd de liquiditeit snel daalt en dat is traditioneel geen goed signaal voor de goudprijs. Die is trouwens gestegen vanwege de globale instabiliteit en niet vanwege het inflatiegevaar.

Tegen die achtergrond is hij koper van 30-jarige Amerikaanse staatsobligaties. Lamoureux ziet anderzijds weinig kansen weggelegd voor aandelen en dan al helemaal niet in de Verenigde Staten. Op korte termijn gaat deze ervaren belegger van een correctie in de beurskoersen, waarna er een nieuw evenwicht kan worden gevonden. Dat zou betekenen dat de 'buy and hold' strategie opnieuw vruchten kan gaan afwerpen. Aandelen op beurzen in landen waar wel inflatie is, zijn niettemin toch koopwaardig. Bij een verdere correctie biedt de Chinese beurs bijvoorbeeld een goede instapkans. Als long-time gold bull is Lamoureux voorzichtiger geworden voor de aandelen. Hij merkt dat wereldwijd de liquiditeit snel daalt en dat is traditioneel geen goed signaal voor de goudprijs. Die is trouwens gestegen vanwege de globale instabiliteit en niet vanwege het inflatiegevaar.