Mansoor Mohi-uddin, in Singapore head of global currency strategy bij UBS, waarschuwt voor de gevolgen van zo'n oorlog. Die gevolgen kunnen onder andere leiden tot protectionisme.

De Japanese financieminister Yoshihiko Noda verdedigde alvast de interventies die zijn land op de valutamarkten deed. Die waren volgens Noda alleen bedoeld als een vorm van bescherming.

Simon Derrick, chief currency strategist bij Bank of New York Mellon Corp. in Londen, is echter van mening dat de spanningen de afgelopen weken zijn afgelopen. Het is tijd voor gecoördineerde actie, zoniet valt een escalatie van de valuta-oorlog niet uit te sluiten.

Mansoor Mohi-uddin, in Singapore head of global currency strategy bij UBS, waarschuwt voor de gevolgen van zo'n oorlog. Die gevolgen kunnen onder andere leiden tot protectionisme. De Japanese financieminister Yoshihiko Noda verdedigde alvast de interventies die zijn land op de valutamarkten deed. Die waren volgens Noda alleen bedoeld als een vorm van bescherming. Simon Derrick, chief currency strategist bij Bank of New York Mellon Corp. in Londen, is echter van mening dat de spanningen de afgelopen weken zijn afgelopen. Het is tijd voor gecoördineerde actie, zoniet valt een escalatie van de valuta-oorlog niet uit te sluiten.