Immers structurele hervormingen zijn er volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer niet.

De grote vraag is natuurlijk, wat is een structurele hervorming. Is het een andere manier van werken of een andere manier van denken?

Daarnaast hoe groot is de kans om een hervorming door te voeren bij bedrijven met tienduizenden werknemers?

Een topman kan veel vertellen hoe het anders moet, als de monteur aan de basis denkt "ik heb het zo altijd al gedaan" komen er weinig daden.

Afgelopen week was er wel een heel duidelijke verandering van management in Italië. Niet bij 1 bedrijf werd het management vervangen maar bij 4 bedrijven namelijk Enel, Eni, Finmeccanica en bij Poste Italiane.

Bedrijven die bijna een derde van de totale beurswaarde van de Italiaanse beurs uitmaken. De bedrijven hebben als overeenkomst dat zij geheel of gedeeltelijk in handen zijn van de Italiaanse overheid.

De benoemingen werden ook door de premier, Matteo Renzi aangekondigd. Renzi is de jongste premier van Italië en sinds februari aan de macht. Niet door middel van verkiezingen maar door Enrico Letta op te roepen om als premier af te treden.

Immers structurele hervormingen zijn er volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer niet. De grote vraag is natuurlijk, wat is een structurele hervorming. Is het een andere manier van werken of een andere manier van denken? Daarnaast hoe groot is de kans om een hervorming door te voeren bij bedrijven met tienduizenden werknemers? Een topman kan veel vertellen hoe het anders moet, als de monteur aan de basis denkt "ik heb het zo altijd al gedaan" komen er weinig daden. Afgelopen week was er wel een heel duidelijke verandering van management in Italië. Niet bij 1 bedrijf werd het management vervangen maar bij 4 bedrijven namelijk Enel, Eni, Finmeccanica en bij Poste Italiane. Bedrijven die bijna een derde van de totale beurswaarde van de Italiaanse beurs uitmaken. De bedrijven hebben als overeenkomst dat zij geheel of gedeeltelijk in handen zijn van de Italiaanse overheid. De benoemingen werden ook door de premier, Matteo Renzi aangekondigd. Renzi is de jongste premier van Italië en sinds februari aan de macht. Niet door middel van verkiezingen maar door Enrico Letta op te roepen om als premier af te treden.