De afgelopen weken hebben beleidsmakers van de Federal Reserve het signaal gegeven dat ze geen haast hebben om het monetaire beleid weer te verkrappen, aldus NIBC Markets Roundup.

Tegen deze achtergrond hebben beleggers en handelaren hun verwachtingen omtrent toekomstige renteverhogingen vorige week verlaagd.

Dit werd gereflecteerd in lagere rentes aan het korte einde van de rentecurve in de VS. In tegenstelling tot de Fed, is de ECB wat meer 'hawkish' aan het worden.

Dit had een licht opwaarts effect op het korte einde van de rentecurve in de eurozone.

In focus staan deze week:

- de bestaande en nieuwe huizenverkopen en duurzame goederen orders in de VS

- business confidence cijfers in de eurozone

De afgelopen weken hebben beleidsmakers van de Federal Reserve het signaal gegeven dat ze geen haast hebben om het monetaire beleid weer te verkrappen, aldus NIBC Markets Roundup. Tegen deze achtergrond hebben beleggers en handelaren hun verwachtingen omtrent toekomstige renteverhogingen vorige week verlaagd. Dit werd gereflecteerd in lagere rentes aan het korte einde van de rentecurve in de VS. In tegenstelling tot de Fed, is de ECB wat meer 'hawkish' aan het worden. Dit had een licht opwaarts effect op het korte einde van de rentecurve in de eurozone. In focus staan deze week: - de bestaande en nieuwe huizenverkopen en duurzame goederen orders in de VS - business confidence cijfers in de eurozone