Door de hogere prijs daalde de productie van ethanol in de Verenigde Staten in de week tot 25 januari naar het laagste niveau sinds november vorig jaar.

Het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) verlaagde haar prognose voor de Argentijnse maïsopbrengst met 3 miljoen ton naar 26 miljoen ton.

De Food and Agricultural Organisation (FAO), een onderdeel van de Verenigde Naties, ziet het nog somberder in en verwacht een opbrengst van amper 21,4 miljoen ton.

Volgens het Argentijnse Ministerie van Landbouw zal ook bij tegenvallende oogsten van soja en maïs niet worden overwogen om een uitvoerverbod in te stellen.

Door de hogere prijs daalde de productie van ethanol in de Verenigde Staten in de week tot 25 januari naar het laagste niveau sinds november vorig jaar. Het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) verlaagde haar prognose voor de Argentijnse maïsopbrengst met 3 miljoen ton naar 26 miljoen ton. De Food and Agricultural Organisation (FAO), een onderdeel van de Verenigde Naties, ziet het nog somberder in en verwacht een opbrengst van amper 21,4 miljoen ton. Volgens het Argentijnse Ministerie van Landbouw zal ook bij tegenvallende oogsten van soja en maïs niet worden overwogen om een uitvoerverbod in te stellen.