De non-believers geloven echter dat de stijging van de goudprijs niet meer is dan een strovuurtje dat snel kan doven. David Lennox, resources analyst bij trading firma Fat Prophets, gelooft in de stijging van de goudprijs en ziet voor dit jaar een fors hogere prijs mogelijk.

Een lagere productie kan de goudprijs blijven ondersteunen, terwijl er anderzijds ook sprake is een dramatische terugval aan gerecycleerd goud dat wordt aangeboden. Hij gelooft ook dat de beleggers zullen wennen aan het idee dat de FED aan het taperen is, waardoor de goudprijs kan stijgen tot 1400 dollar of zelfs hoger.

De non-believers geloven echter dat de stijging van de goudprijs niet meer is dan een strovuurtje dat snel kan doven. David Lennox, resources analyst bij trading firma Fat Prophets, gelooft in de stijging van de goudprijs en ziet voor dit jaar een fors hogere prijs mogelijk. Een lagere productie kan de goudprijs blijven ondersteunen, terwijl er anderzijds ook sprake is een dramatische terugval aan gerecycleerd goud dat wordt aangeboden. Hij gelooft ook dat de beleggers zullen wennen aan het idee dat de FED aan het taperen is, waardoor de goudprijs kan stijgen tot 1400 dollar of zelfs hoger.