Procter & Gamble heeft de divisies geneesmiddelen op voorschrift verkocht aan Warner Chilcott voor een totaal bedrag van $3,18 mrd. De Ierse farmagroep verdubbelt daarmee zijn omzet.

De overeenkomst heeft onder andere betrekking op Actonel, het succesvolle medicijn van Procter & Gamble voor de bestrijding van osteoporosis. In het boekjaar afgesloten op 30 juni had de P&G-dochter een omzet van $2,3 mrd gerealiseerd.

Procter & Gamble realiseert op de transactie een eenmalige meerwaarde van $1,4 mrd, wat overeenstemt met 44 dollarcent per aandeel. Anderzijds wordt nu voor de volgende jaren een winstdaling met 16 tot 18 dollarcent verwacht.

Procter & Gamble heeft de divisies geneesmiddelen op voorschrift verkocht aan Warner Chilcott voor een totaal bedrag van $3,18 mrd. De Ierse farmagroep verdubbelt daarmee zijn omzet. De overeenkomst heeft onder andere betrekking op Actonel, het succesvolle medicijn van Procter & Gamble voor de bestrijding van osteoporosis. In het boekjaar afgesloten op 30 juni had de P&G-dochter een omzet van $2,3 mrd gerealiseerd. Procter & Gamble realiseert op de transactie een eenmalige meerwaarde van $1,4 mrd, wat overeenstemt met 44 dollarcent per aandeel. Anderzijds wordt nu voor de volgende jaren een winstdaling met 16 tot 18 dollarcent verwacht.