Het deficiet op de Amerikaanse handelsbalans is in juni sterk gedaald, meer bepaald tot het laagste niveau voor de afgelopen drieënhalf jaar. Het Commerce Department maakte bekend dat het deficiet is uitgekomen op 34,20 miljard dollar, of een daling met 22,40%.

Het tekort voor de maand mei werd bovendien naar beneden aangepast, meer bepaald van 45 miljard dollar naar 44,10 miljard dollar. Op basis van de afname van het deficiet mag worden aangenomen dat de Amerikaanse economie tijdens het tweede kwartaal sneller groeide dan eerst gedacht.

Het deficiet op de Amerikaanse handelsbalans is in juni sterk gedaald, meer bepaald tot het laagste niveau voor de afgelopen drieënhalf jaar. Het Commerce Department maakte bekend dat het deficiet is uitgekomen op 34,20 miljard dollar, of een daling met 22,40%. Het tekort voor de maand mei werd bovendien naar beneden aangepast, meer bepaald van 45 miljard dollar naar 44,10 miljard dollar. Op basis van de afname van het deficiet mag worden aangenomen dat de Amerikaanse economie tijdens het tweede kwartaal sneller groeide dan eerst gedacht.