Anderzijds houdt die toonaangevende rente goed stand boven de kaap van 2,50%. Een verdere stijging van de rente valt echter niet uit te sluiten. Voorlopig zingt op de valutamarkten ook de dollar een toontje lager, voor één eur wordt momenteel 1,3062 dollar betaald.

Toch moet de goudprijs verder wijken, voor een troy ounce goud wordt momenteel 1192 dollar betaald. Gisterenavond werd de kaap van 1200 dollar voor het eerst naar beneden doorbroken, vanmiddag is dat opnieuw gebeurd. Volgens de meeste analisten heeft de goudprijs nog geen vaste voet onder de grond gekregen.

Anderzijds houdt die toonaangevende rente goed stand boven de kaap van 2,50%. Een verdere stijging van de rente valt echter niet uit te sluiten. Voorlopig zingt op de valutamarkten ook de dollar een toontje lager, voor één eur wordt momenteel 1,3062 dollar betaald. Toch moet de goudprijs verder wijken, voor een troy ounce goud wordt momenteel 1192 dollar betaald. Gisterenavond werd de kaap van 1200 dollar voor het eerst naar beneden doorbroken, vanmiddag is dat opnieuw gebeurd. Volgens de meeste analisten heeft de goudprijs nog geen vaste voet onder de grond gekregen.