Alles heeft momenteel te maken met onzekerheid over het stimulusprogramma van de Amerikaanse centrale bank. Iedereen vraagt zich af wanneer dat zal worden stopgezet of afgebouwd. Het is vooral dat quantative easing-programma dat de financiële markten dit jaar heeft geïnspireerd.

Gisteren herhaalden de Bank of Japan en de Europese Centrale Bank dat ze voorlopig niet van plan zijn om de ondersteunende maatregelen af te bouwen.

De vraag is nu wat de Amerikaanse centrale bank van plan is om te doen. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat de FED op korte termijn zal stoppen met het inkopen van staatsobligaties.

Alles heeft momenteel te maken met onzekerheid over het stimulusprogramma van de Amerikaanse centrale bank. Iedereen vraagt zich af wanneer dat zal worden stopgezet of afgebouwd. Het is vooral dat quantative easing-programma dat de financiële markten dit jaar heeft geïnspireerd. Gisteren herhaalden de Bank of Japan en de Europese Centrale Bank dat ze voorlopig niet van plan zijn om de ondersteunende maatregelen af te bouwen. De vraag is nu wat de Amerikaanse centrale bank van plan is om te doen. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat de FED op korte termijn zal stoppen met het inkopen van staatsobligaties.