Er vinden een aantal opvallende bewegingen plaats, met op de eerste plaats de banksector die meestal op een positieve manier in de kijker blijft lopen. BNP Paribas moet echter gas terugnemen. Vooral de stijging van BHP Billiton valt echter op. Het mijnbouwbedrijf laat het bod op Rio Tinto vallen. De koers van Rio verliest prompt 40%. Volkswagen is anderzijds een opvallende daler in Frankfurt, terwijl AXA na de winstwaarschuwing fors moet inbinden. In Brussel verliest de BEL 20 ongeveer een half procent, met lichte winsten voor de financials. Anderzijds kan ook Nyrstar een stevige winst vasthouden. Blikvanger is uiteraard InBev.

Vandaag is de waarde van het inschrijvingsrecht uit de koers van InBev verdwenen, want de kapitaalverhoging gaat van start. De koers van de brouwer stond vrijdag en gisteren fors onder druk. Vandaag duikt ze richting 10 euro.

Forse koersbewegingen kenmerkten de evolutie van de beurskoersen in de afgelopen dagen. De huidige hoge volatiliteit is echter een factor die de analisten allesbehalve geruststelt. Beleggers voelen zich in dit soort marktomstandigheden zelden thuis, want ze dreigen voortdurend door de realiteit met de neus op de feite te worden gedrukt. Het namen van beleggingsbeslissingen op lange termijn wordt er namelijk ernstig door bemoeilijkt. Op het vlak van resultaten is het een kalme periode in de tijd van het jaar, maar er staan wel een aantal interessante macro-economische indicatoren op de agenda. We denken daarbij op de eerste plaats aan de Amerikaanse BBP-cijfers en aan het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten.

Er vinden een aantal opvallende bewegingen plaats, met op de eerste plaats de banksector die meestal op een positieve manier in de kijker blijft lopen. BNP Paribas moet echter gas terugnemen. Vooral de stijging van BHP Billiton valt echter op. Het mijnbouwbedrijf laat het bod op Rio Tinto vallen. De koers van Rio verliest prompt 40%. Volkswagen is anderzijds een opvallende daler in Frankfurt, terwijl AXA na de winstwaarschuwing fors moet inbinden. In Brussel verliest de BEL 20 ongeveer een half procent, met lichte winsten voor de financials. Anderzijds kan ook Nyrstar een stevige winst vasthouden. Blikvanger is uiteraard InBev.Vandaag is de waarde van het inschrijvingsrecht uit de koers van InBev verdwenen, want de kapitaalverhoging gaat van start. De koers van de brouwer stond vrijdag en gisteren fors onder druk. Vandaag duikt ze richting 10 euro. Forse koersbewegingen kenmerkten de evolutie van de beurskoersen in de afgelopen dagen. De huidige hoge volatiliteit is echter een factor die de analisten allesbehalve geruststelt. Beleggers voelen zich in dit soort marktomstandigheden zelden thuis, want ze dreigen voortdurend door de realiteit met de neus op de feite te worden gedrukt. Het namen van beleggingsbeslissingen op lange termijn wordt er namelijk ernstig door bemoeilijkt. Op het vlak van resultaten is het een kalme periode in de tijd van het jaar, maar er staan wel een aantal interessante macro-economische indicatoren op de agenda. We denken daarbij op de eerste plaats aan de Amerikaanse BBP-cijfers en aan het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten.