De voorraden aan ruwe olie zijn in de Verenigde Staten opnieuw opgelopen, zo bleek uit de cijfers die het Energy Department gisteren bekendmaakte. De voorraden aan crude stegen met 1,67 miljoen vaten in de week tot en met 5 augustus.

Volgens de grondstoffenanalisten van National Australia Bank blijven de fundamentals onder de oliemarkt zwak. De prijs is echter al vooruitgelopen op het aantrekken van de vraag.

Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen ongeveer 71,48 dollar betaald, of een halve dollar minder dan het slotniveau van gisteren. In New York werd een vat ruwe olie donderdag 3 dollarcent goedkoper.

De benzinevoorraden bleken in de Verenigde Staten overigens wel te zijn gedaald, namelijk met 218.000 vaten. De benzinevoorraden bevinden zich echter nog steeds 3% boven hun vijfjaarlijks gemiddelde.

De voorraden aan ruwe olie zijn in de Verenigde Staten opnieuw opgelopen, zo bleek uit de cijfers die het Energy Department gisteren bekendmaakte. De voorraden aan crude stegen met 1,67 miljoen vaten in de week tot en met 5 augustus.Volgens de grondstoffenanalisten van National Australia Bank blijven de fundamentals onder de oliemarkt zwak. De prijs is echter al vooruitgelopen op het aantrekken van de vraag. Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen ongeveer 71,48 dollar betaald, of een halve dollar minder dan het slotniveau van gisteren. In New York werd een vat ruwe olie donderdag 3 dollarcent goedkoper. De benzinevoorraden bleken in de Verenigde Staten overigens wel te zijn gedaald, namelijk met 218.000 vaten. De benzinevoorraden bevinden zich echter nog steeds 3% boven hun vijfjaarlijks gemiddelde.