De bedrijfsinkomsten zijn vastgesteld op € 50,4 miljoen (ten opzichte van € 58,8 miljoen op 30/6/2008). Dit resultaat kan worden beschouwd als bevredigend tijdens deze crisisperiode.

Etienne Van de Kerckhove (CEO, IRIS): "We hebben vastgesteld dat bepaalde klanten belangrijke investeringen hebben vertraagd of gespreid. Dit fenomeen heeft vooral de verkoop van HW (Hardware) beïnvloed, terwijl de verkoop van software en diensten is gestegen. Belangrijker nog: de brutomarge (die de belangrijkste aanwijzing is om de evolutie van I.R.I.S. te meten) is toegenomen met 4,92% en bedraagt € 29,8 miljoen ten opzichte van € 28,4 miljoen in 2008. Dit jaarbegin werd gekenmerkt door de ondertekening en uitvoering van zeer interessante contracten, zowel op het vlak van softwareontwikkeling als op het vlak van de integratie van oplossingen."

De bedrijfscashflow (EBITDA) is vastgesteld op € 3,8 miljoen op 30 juni 2009, ten opzichte van € 5,1 miljoen in 2008. De operationele winst (EBIT) bedraagt € 2,8 miljoen op 30 juni 2009 ten opzichte van € 4,6 miljoen in juni 2008, dat een buitengewoon semester was.

Deze daling in de operationele winst is de uiting dat I.R.I.S. duidelijk gelooft in de toekomst. Etienne Van de Kerckhove: "Inderdaad, we beschouwen het personeel - wat de grootste operationele kost inhoudt - ook als onze grootste asset. De competenties en expertise van onze medewerkers zijn bepalend om efficiënt door de crisis te gaan, en om daarna maximaal van het economisch herstel te profiteren. Bijgevolg zijn we niet overgegaan tot een globale reductie in personeel. Anderzijds heeft de salarisindexering van begin 2009, in België en Luxemburg, tegen de evolutie van de economie in, ook een negatieve impact. Tenslotte werd het nettoresultaat ook beïnvloed door een significante kost van 233.000€ op vlak van conversieverschillen op de dollar."

De bedrijfsinkomsten zijn vastgesteld op € 50,4 miljoen (ten opzichte van € 58,8 miljoen op 30/6/2008). Dit resultaat kan worden beschouwd als bevredigend tijdens deze crisisperiode. Etienne Van de Kerckhove (CEO, IRIS): "We hebben vastgesteld dat bepaalde klanten belangrijke investeringen hebben vertraagd of gespreid. Dit fenomeen heeft vooral de verkoop van HW (Hardware) beïnvloed, terwijl de verkoop van software en diensten is gestegen. Belangrijker nog: de brutomarge (die de belangrijkste aanwijzing is om de evolutie van I.R.I.S. te meten) is toegenomen met 4,92% en bedraagt € 29,8 miljoen ten opzichte van € 28,4 miljoen in 2008. Dit jaarbegin werd gekenmerkt door de ondertekening en uitvoering van zeer interessante contracten, zowel op het vlak van softwareontwikkeling als op het vlak van de integratie van oplossingen."De bedrijfscashflow (EBITDA) is vastgesteld op € 3,8 miljoen op 30 juni 2009, ten opzichte van € 5,1 miljoen in 2008. De operationele winst (EBIT) bedraagt € 2,8 miljoen op 30 juni 2009 ten opzichte van € 4,6 miljoen in juni 2008, dat een buitengewoon semester was. Deze daling in de operationele winst is de uiting dat I.R.I.S. duidelijk gelooft in de toekomst. Etienne Van de Kerckhove: "Inderdaad, we beschouwen het personeel - wat de grootste operationele kost inhoudt - ook als onze grootste asset. De competenties en expertise van onze medewerkers zijn bepalend om efficiënt door de crisis te gaan, en om daarna maximaal van het economisch herstel te profiteren. Bijgevolg zijn we niet overgegaan tot een globale reductie in personeel. Anderzijds heeft de salarisindexering van begin 2009, in België en Luxemburg, tegen de evolutie van de economie in, ook een negatieve impact. Tenslotte werd het nettoresultaat ook beïnvloed door een significante kost van 233.000€ op vlak van conversieverschillen op de dollar."