Het bedrijfsresultaat was eveneens lager, de operationele marge bleef stabiel. De nettowinst bedroeg tijdens het vierde kwartaal SEK 0,7 mrd, tegenover SEK 4,1 mrd tijdens het laatste kwartaal van 2008.

Per aandeel werd SEK 0,10 in plaats van SEK 1,21 verdiend, op jaarbasis was dat SEK 1,14 tegenover SEK 3,52. Ericsson stelt voor een dividend van SEK 2 per aandeel uit te keren.

Topman Hans Vesterberg zei dat de verkopen tijdens de tweede helft van het boekjaar negatief werden beïnvloed door een terugval in de investeringen in een aantal markten.

Het bedrijfsresultaat was eveneens lager, de operationele marge bleef stabiel. De nettowinst bedroeg tijdens het vierde kwartaal SEK 0,7 mrd, tegenover SEK 4,1 mrd tijdens het laatste kwartaal van 2008. Per aandeel werd SEK 0,10 in plaats van SEK 1,21 verdiend, op jaarbasis was dat SEK 1,14 tegenover SEK 3,52. Ericsson stelt voor een dividend van SEK 2 per aandeel uit te keren. Topman Hans Vesterberg zei dat de verkopen tijdens de tweede helft van het boekjaar negatief werden beïnvloed door een terugval in de investeringen in een aantal markten.