Het is niet helemaal duidelijk wat de daling van de olieprijs heeft veroorzaakt, maar in ieder geval speelt mee dat de nieuwe maatregelen om de oliehandel los te koppelen van speculatie een rol hebben gespeeld.

Die maatregelen werden door de Amerikaanse toezichthouder voorgesteld. Een andere factor die de daling van de olieprijs verklaart, is de plots weer toegenomen risico-aversie bij de beleggers.

Op de achtergrond speelt ook de verhouding tussen de dollar en de olieprijs een rol, gekoppeld aan de evolutie van de goudprijs. De goudprijs is gisteren teruggevallen tot het laagste niveau sinds midden mei.

Het is niet helemaal duidelijk wat de daling van de olieprijs heeft veroorzaakt, maar in ieder geval speelt mee dat de nieuwe maatregelen om de oliehandel los te koppelen van speculatie een rol hebben gespeeld. Die maatregelen werden door de Amerikaanse toezichthouder voorgesteld. Een andere factor die de daling van de olieprijs verklaart, is de plots weer toegenomen risico-aversie bij de beleggers. Op de achtergrond speelt ook de verhouding tussen de dollar en de olieprijs een rol, gekoppeld aan de evolutie van de goudprijs. De goudprijs is gisteren teruggevallen tot het laagste niveau sinds midden mei.