Ondanks de teleurstellende kwartaalcijfers vinden de analisten van ABN Amro een koopadvies voor Royal Dutch Shell nog steeds gerechtvaardigd.

De kwartaalcijfers die Royal Dutch Shell rapporteerde, kwamen 9% tot 10% lager uit dan analisten hadden becijferd. De CCS winst (CCS: current costs of supplies, oftewel gecorrigeerd voor voorraadeffecten) daalde met 13% ten opzichte van het eerste kwartaal, om uit te komen op USD 5,7 miljard.

Royal Dutch Shell heeft een goed verhaal te bieden

Analisten hadden gerekend op een CCS winst van USD 6,3 miljard. De winst per aandeel over het tweede kwartaal bedroeg USD 0,91. De resultaten van de upstream activiteiten (exploratie en productie) van Royal Dutch Shell kwamen 12% lager uit dan analisten hadden voorzien; de resultaten van de downstream activiteiten (raffinage en marketing) kwamen overeen met de consensusverwachting.

Dalende olie- en gasprijzen vormden de belangrijkste oorzaak voor de tegenvallende resultaten die Royal Dutch Shell boekte in het tweede kwartaal.

Ondanks de tegenvallende cijfers is ABN Amro van mening dat Royal Dutch Shell beleggers een goed verhaal biedt. Het koopadvies voor dit aandeel blijft dan ook van kracht.

Ondanks de teleurstellende kwartaalcijfers vinden de analisten van ABN Amro een koopadvies voor Royal Dutch Shell nog steeds gerechtvaardigd. De kwartaalcijfers die Royal Dutch Shell rapporteerde, kwamen 9% tot 10% lager uit dan analisten hadden becijferd. De CCS winst (CCS: current costs of supplies, oftewel gecorrigeerd voor voorraadeffecten) daalde met 13% ten opzichte van het eerste kwartaal, om uit te komen op USD 5,7 miljard. Royal Dutch Shell heeft een goed verhaal te bieden Analisten hadden gerekend op een CCS winst van USD 6,3 miljard. De winst per aandeel over het tweede kwartaal bedroeg USD 0,91. De resultaten van de upstream activiteiten (exploratie en productie) van Royal Dutch Shell kwamen 12% lager uit dan analisten hadden voorzien; de resultaten van de downstream activiteiten (raffinage en marketing) kwamen overeen met de consensusverwachting. Dalende olie- en gasprijzen vormden de belangrijkste oorzaak voor de tegenvallende resultaten die Royal Dutch Shell boekte in het tweede kwartaal. Ondanks de tegenvallende cijfers is ABN Amro van mening dat Royal Dutch Shell beleggers een goed verhaal biedt. Het koopadvies voor dit aandeel blijft dan ook van kracht.