In de nettowinst van € 227,9 miljoen is onder meer opgenomen:

• een bijzondere bate van € 35,3 miljoen op het aandelenbelang in Smit Internationale N.V. (Smit) en

• een bijzondere waardevermindering van € 39,7 miljoen (na belasting) op het verouderde deel van de vloot.

Boskalis verwierf in 2009 voor € 1,8 miljard aan nieuwe opdrachten. Daarmee slaagde Boskalis erin zelfs met een recordomzet en onder moeilijke marktomstandigheden het jaar af te sluiten met een sterke orderportefeuille van € 2,9 miljard.

Peter Berdowski, CEO: "2009 was voor Boskalis een uitstekend jaar ondanks de moeilijke marktomstandigheden. Daarbij hebben wij baat gehad bij ons goed en breed gevulde orderboek, de adequate uitvoering van de projecten en de scherpe discipline in ons aannemingsbeleid. Bovendien zijn we het afgelopen jaar succesvol geweest in het binnenhalen van projecten in het topsegment van de markt in ondermeer Australië en Zuid-Amerika. De wereldwijde recessie heeft ook onze industrie dit jaar geraakt. En al zijn de gevolgen daarvan bij Boskalis tot op heden nog maar beperkt zichtbaar, we bereiden ons voor op lagere werkvolumes en lagere marges. Met de implementatie van ons vlootrationalisatie-programma verbeteren wij onze kostenstructuur en versterken we daarmee onze positie in de markt. Ondanks de huidige marktomstandigheden, zien wij 2010 met vertrouwen tegemoet in het licht van het goed gevulde orderboek en de ingezette vlootrationalisatie."

In de nettowinst van € 227,9 miljoen is onder meer opgenomen: • een bijzondere bate van € 35,3 miljoen op het aandelenbelang in Smit Internationale N.V. (Smit) en • een bijzondere waardevermindering van € 39,7 miljoen (na belasting) op het verouderde deel van de vloot. Boskalis verwierf in 2009 voor € 1,8 miljard aan nieuwe opdrachten. Daarmee slaagde Boskalis erin zelfs met een recordomzet en onder moeilijke marktomstandigheden het jaar af te sluiten met een sterke orderportefeuille van € 2,9 miljard. Peter Berdowski, CEO: "2009 was voor Boskalis een uitstekend jaar ondanks de moeilijke marktomstandigheden. Daarbij hebben wij baat gehad bij ons goed en breed gevulde orderboek, de adequate uitvoering van de projecten en de scherpe discipline in ons aannemingsbeleid. Bovendien zijn we het afgelopen jaar succesvol geweest in het binnenhalen van projecten in het topsegment van de markt in ondermeer Australië en Zuid-Amerika. De wereldwijde recessie heeft ook onze industrie dit jaar geraakt. En al zijn de gevolgen daarvan bij Boskalis tot op heden nog maar beperkt zichtbaar, we bereiden ons voor op lagere werkvolumes en lagere marges. Met de implementatie van ons vlootrationalisatie-programma verbeteren wij onze kostenstructuur en versterken we daarmee onze positie in de markt. Ondanks de huidige marktomstandigheden, zien wij 2010 met vertrouwen tegemoet in het licht van het goed gevulde orderboek en de ingezette vlootrationalisatie."