Dat tradingverlies bedroeg uiteindelijk 4,40 miljard dollar, of meer dan tweemaal zoveel als het bedrag dat de bank eerst naar voren had geschoven.

De winst over het eerste kwartaal werd met 459 miljoen dollar verlaagd als gevolg van twijfels over de waarde die op sommige activa werd geplaatst.

Zonder rekening te houden met eenmalige factoren verdiende de bank over het voorbije kwartaal nog 5 miljard dollar of 1,21 dollar per aandeel.

Daarmee werden de verwachtingen van de analisten ruimschoots overtroffen. De koers van JP Morgan opende meer dan 4% hoger. Ook de Amerikaanse beurzen openden duidelijk hoger.

Fed kan volatiliteit op financiële markten doen stijgen en dalen

De Fed is steeds meer creatieve en innovatieve beleidsinstrumenten gaan inzetten nadat het traditionele monetaire arsenaal was uitgeput.

Steeds wanneer de balans van de Fed groeide, daalde de aan aandelen en rente gerelateerde volatiliteit aanzienlijk. En in periodes dat de Fed niet actief was, nam de volatiliteit op beide terreinen weer drastisch toe.

Letten op de onderlinge uitwerking van monetair beleid en volatiliteit kan goede kansen opleveren, mede omdat de meeste beleggers die op volatiliteit inspelen de wereld niet vanuit een beleidsperspectief bekijken.

Dat tradingverlies bedroeg uiteindelijk 4,40 miljard dollar, of meer dan tweemaal zoveel als het bedrag dat de bank eerst naar voren had geschoven. De winst over het eerste kwartaal werd met 459 miljoen dollar verlaagd als gevolg van twijfels over de waarde die op sommige activa werd geplaatst. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren verdiende de bank over het voorbije kwartaal nog 5 miljard dollar of 1,21 dollar per aandeel. Daarmee werden de verwachtingen van de analisten ruimschoots overtroffen. De koers van JP Morgan opende meer dan 4% hoger. Ook de Amerikaanse beurzen openden duidelijk hoger. Fed kan volatiliteit op financiële markten doen stijgen en dalen De Fed is steeds meer creatieve en innovatieve beleidsinstrumenten gaan inzetten nadat het traditionele monetaire arsenaal was uitgeput. Steeds wanneer de balans van de Fed groeide, daalde de aan aandelen en rente gerelateerde volatiliteit aanzienlijk. En in periodes dat de Fed niet actief was, nam de volatiliteit op beide terreinen weer drastisch toe. Letten op de onderlinge uitwerking van monetair beleid en volatiliteit kan goede kansen opleveren, mede omdat de meeste beleggers die op volatiliteit inspelen de wereld niet vanuit een beleidsperspectief bekijken.