De vertraging werd het sterkst gevoeld in Performance Materials en in Energy Materials, met uitzondering van de Rechargeable Battery Materials activiteit. In Catalysis stegen de inkomsten lichtjes, hoewel de business unit de impact van de lagere vraag van de Europese auto-industrie begon te voelen. De Recycling activiteit kon verder genieten van een goede bevoorrading.

Umicore past haar kostenbasis en productie aan als antwoord op de evolutie in bepaalde eindmarkten. Tegelijkertijd blijft Umicore investeren voor toekomstige groei en werden nieuwe initiatieven aangekondigd in Jewellery & Industrial Metals, Cobalt & Specialty Materials en Rechargeable Battery Materials.

De kasstromen bleven zeer positief in het derde kwartaal en de netto schuld werd verder afgebouwd met ongeveer € 35 miljoen.

Neutraal advies mag blijven staan

Filip De Pauw van ING merkt op dat Umicore de guidance wat betreft de REBIT voor 2012 gehandhaafd bleef, maar dat de consensusverwachting van een stijging van de REBIT met circa 10% waarschijnlijk te optimistisch zal zijn.

De lagere groei en het gebrek aan visibiliteit zitten volgens De Pauw al verrekend in koers Umicore, zodat hij nog steeds een neutraal advies heeft met een koersdoel van 39 euro.

De vertraging werd het sterkst gevoeld in Performance Materials en in Energy Materials, met uitzondering van de Rechargeable Battery Materials activiteit. In Catalysis stegen de inkomsten lichtjes, hoewel de business unit de impact van de lagere vraag van de Europese auto-industrie begon te voelen. De Recycling activiteit kon verder genieten van een goede bevoorrading. Umicore past haar kostenbasis en productie aan als antwoord op de evolutie in bepaalde eindmarkten. Tegelijkertijd blijft Umicore investeren voor toekomstige groei en werden nieuwe initiatieven aangekondigd in Jewellery & Industrial Metals, Cobalt & Specialty Materials en Rechargeable Battery Materials. De kasstromen bleven zeer positief in het derde kwartaal en de netto schuld werd verder afgebouwd met ongeveer € 35 miljoen. Neutraal advies mag blijven staan Filip De Pauw van ING merkt op dat Umicore de guidance wat betreft de REBIT voor 2012 gehandhaafd bleef, maar dat de consensusverwachting van een stijging van de REBIT met circa 10% waarschijnlijk te optimistisch zal zijn. De lagere groei en het gebrek aan visibiliteit zitten volgens De Pauw al verrekend in koers Umicore, zodat hij nog steeds een neutraal advies heeft met een koersdoel van 39 euro.