Dat blijkt uit een tussentijdse trading update van het olieconcern over januari en februari. Op 26 april maakt het bedrijf de resultaten over het eerste kwartaal bekend. Er is geen concrete outlook afgeven voor deze periode.

In vergelijking met het vierde kwartaal van 2012 kwamen de volumes niet veel lager uit. De hoofdreden is onderhoudswerk bij productieplaatsen en raffinaderijen. De vraag naar afgewerkte olieproducten staat ook onder druk.

De gasproductie wordt weer aangezwengeld omdat de gasprijs zich op jaarbasis ietwat heeft hersteld, maar nog altijd lager is dan in het vierde kwartaal.

Gemiddeld bedroeg de gasprijs in de Verenigde Staten in januari en februari USD 3,06 tegen USD 3,22 in het vierde kwartaal van 2012. buiten de Verenigde Staten vraagt Chevron USD 6 per eenheid.

Lagere energieprijzen, of het nu olie of gas betreft, zijn doorgaans geen goed teken voor de winstgevendheid van Chevron. Het bedrijf is beter toegerust voor productie dan raffinage en verkoop.

De kracht van het bedrijf schuilt in de LNG-activiteiten, waar de vraag aantrekt en prijzen aan olie zijn gekoppeld in plaats van gas.

Chevron heeft de afgelopen jaren beter gepresteerd dan de oliesector en de S&P. Maar de dienstverleners in de olie-industrie leiden momenteel de dans. Sinds november 2012 doen zij het beter dan de sector als geheel. ABN Amro heeft een neutraal advies.

Dat blijkt uit een tussentijdse trading update van het olieconcern over januari en februari. Op 26 april maakt het bedrijf de resultaten over het eerste kwartaal bekend. Er is geen concrete outlook afgeven voor deze periode. In vergelijking met het vierde kwartaal van 2012 kwamen de volumes niet veel lager uit. De hoofdreden is onderhoudswerk bij productieplaatsen en raffinaderijen. De vraag naar afgewerkte olieproducten staat ook onder druk. De gasproductie wordt weer aangezwengeld omdat de gasprijs zich op jaarbasis ietwat heeft hersteld, maar nog altijd lager is dan in het vierde kwartaal. Gemiddeld bedroeg de gasprijs in de Verenigde Staten in januari en februari USD 3,06 tegen USD 3,22 in het vierde kwartaal van 2012. buiten de Verenigde Staten vraagt Chevron USD 6 per eenheid. Lagere energieprijzen, of het nu olie of gas betreft, zijn doorgaans geen goed teken voor de winstgevendheid van Chevron. Het bedrijf is beter toegerust voor productie dan raffinage en verkoop. De kracht van het bedrijf schuilt in de LNG-activiteiten, waar de vraag aantrekt en prijzen aan olie zijn gekoppeld in plaats van gas. Chevron heeft de afgelopen jaren beter gepresteerd dan de oliesector en de S&P. Maar de dienstverleners in de olie-industrie leiden momenteel de dans. Sinds november 2012 doen zij het beter dan de sector als geheel. ABN Amro heeft een neutraal advies.