Er is echter geen reden voor overdreven optimisme: hoewel ING geen nieuwe stijging van de energieprijzen verwacht op korte termijn, is het weinig waarschijnlijk dat de olieprijzen fors verder zullen dalen. Voor de gas- en elektriciteitsfacturen komen trouwens andere factoren in aanmerking, zoals de distributiekosten, die wel verder zouden kunnen stijgen.

Al bij al geeft de daling van de energieprijzen ten opzichte van één jaar geleden de koopkracht van de gezinnen een duwtje in de rug, zonder echter de stijgingen van de voorbije jaren te compenseren.

Indien de stabilisatie van de prijzen bevestigd wordt, zal het interessant zijn om binnen één jaar het gevoel van de internetgebruikers ten opzichte van hun globale factuur van 2013 te kennen. Wordt vervolgd!

Er is echter geen reden voor overdreven optimisme: hoewel ING geen nieuwe stijging van de energieprijzen verwacht op korte termijn, is het weinig waarschijnlijk dat de olieprijzen fors verder zullen dalen. Voor de gas- en elektriciteitsfacturen komen trouwens andere factoren in aanmerking, zoals de distributiekosten, die wel verder zouden kunnen stijgen. Al bij al geeft de daling van de energieprijzen ten opzichte van één jaar geleden de koopkracht van de gezinnen een duwtje in de rug, zonder echter de stijgingen van de voorbije jaren te compenseren. Indien de stabilisatie van de prijzen bevestigd wordt, zal het interessant zijn om binnen één jaar het gevoel van de internetgebruikers ten opzichte van hun globale factuur van 2013 te kennen. Wordt vervolgd!