Wells Fargo kondigde vorige aan dat het dividend met 85% zou worden verlaagd. Daarmee maakt de zoveelste bank al een verlaging van het dividend bekend. De dividendverlaging moet op jaarbasis $5 mrd aan besparingen opleveren.

De bank sloot het vierde kwartaal af met een verlies van 83 dollarcent per aandeel, tegenover een consensusverwachting van maar 79 dollarcent. De beleggers vrezen dat met de overname van Wachovia meer 'toxic assets' zijn meegekomen dan oorspronkelijk was verwacht. Toch sloot de koers van Wells vandaag fors hoger.

Wells Fargo kondigde vorige aan dat het dividend met 85% zou worden verlaagd. Daarmee maakt de zoveelste bank al een verlaging van het dividend bekend. De dividendverlaging moet op jaarbasis $5 mrd aan besparingen opleveren. De bank sloot het vierde kwartaal af met een verlies van 83 dollarcent per aandeel, tegenover een consensusverwachting van maar 79 dollarcent. De beleggers vrezen dat met de overname van Wachovia meer 'toxic assets' zijn meegekomen dan oorspronkelijk was verwacht. Toch sloot de koers van Wells vandaag fors hoger.