Ook de andere belangrijke indices gaven een daling te zien, beweging die het meest uitgesproken was bij de technologiegeladen Nasdaq. Deze index moest 1,71% prijsgeven.

Dat was vooral te wijten aan de koersval bij Hewlett-Packard, dat naar aanleiding van de publicatie van tegenvallende kwartaalcijfers 7,89% lager sloot. In de financiële sector gingen Citigroup en Bank of America eens te meer zwaar onderuit.

De olieprijs steeg met iets meer dan 7% tot iets meer dan 40 dollar. De stijging van de olieprijs had te maken met het bericht dat de olievoorraden in de VS gestegen zijn, waar op een daling was gerekend.

Ook de andere belangrijke indices gaven een daling te zien, beweging die het meest uitgesproken was bij de technologiegeladen Nasdaq. Deze index moest 1,71% prijsgeven. Dat was vooral te wijten aan de koersval bij Hewlett-Packard, dat naar aanleiding van de publicatie van tegenvallende kwartaalcijfers 7,89% lager sloot. In de financiële sector gingen Citigroup en Bank of America eens te meer zwaar onderuit. De olieprijs steeg met iets meer dan 7% tot iets meer dan 40 dollar. De stijging van de olieprijs had te maken met het bericht dat de olievoorraden in de VS gestegen zijn, waar op een daling was gerekend.