Intel kreeg een adviesverlaging van Bank of America. De analisten van de bank verlaagden het advies voor de ganse sector van de halfgeleiders van positief naar negatief.

Aanleiding voor de adviesverlaging was een forse stijging van de voorraden aan chips. Veel bedrijven hebben hun voorraden aangevuld en daardoor zijn de chipproducten meer gaan produceren.

Gevolg is dat er een nieuw overaanbod aan de markt is, wat eens te meer druk op de prijzen zet. Het lijkt weinig waarschijnlijk dat die druk op de korte of zelfs op middellange termijn gaat verdwijnen.

Intel kreeg een adviesverlaging van Bank of America. De analisten van de bank verlaagden het advies voor de ganse sector van de halfgeleiders van positief naar negatief. Aanleiding voor de adviesverlaging was een forse stijging van de voorraden aan chips. Veel bedrijven hebben hun voorraden aangevuld en daardoor zijn de chipproducten meer gaan produceren. Gevolg is dat er een nieuw overaanbod aan de markt is, wat eens te meer druk op de prijzen zet. Het lijkt weinig waarschijnlijk dat die druk op de korte of zelfs op middellange termijn gaat verdwijnen.