Hoewel we kunnen spreken van het eerste gesynchroniseerde wereldwijd economisch herstel in een lange tijd, blijft de inflatie volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas op vele plaatsen in de wereld (te) laag. Dit geldt vooral voor het oude continent, of met andere woorden Europa.

Daardoor zou de Europese inflatie voor het eerst sinds mensenheugenis wel eens onder de Japanse kunnen duiken. Japan is na vele jaren ontwaakt uit een deflatoire depressieve winterslaap. Door zijn Abenomics (kwantitatieve versoepeling op zijn Japans) steekt het zelfs de Amerikaanse liquiditeitsinjecties naar de kroon. Voor Japan houdt dit in dat de Nikkei verder kan aantrekken en dat de yen naar alle waarschijnlijkheid verder zal verzwakken.

Hoewel we kunnen spreken van het eerste gesynchroniseerde wereldwijd economisch herstel in een lange tijd, blijft de inflatie volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas op vele plaatsen in de wereld (te) laag. Dit geldt vooral voor het oude continent, of met andere woorden Europa. Daardoor zou de Europese inflatie voor het eerst sinds mensenheugenis wel eens onder de Japanse kunnen duiken. Japan is na vele jaren ontwaakt uit een deflatoire depressieve winterslaap. Door zijn Abenomics (kwantitatieve versoepeling op zijn Japans) steekt het zelfs de Amerikaanse liquiditeitsinjecties naar de kroon. Voor Japan houdt dit in dat de Nikkei verder kan aantrekken en dat de yen naar alle waarschijnlijkheid verder zal verzwakken.